Válaszúti kézműves tábor


Kedves érdeklődő! Mivel korlátozott létszámban tudjuk megszervezni műhelyeinket, a hímző-ruhakészítő, bútorfestő és szővő műhelyekre a helyek beteltek, várolistára tudjuk fogadni a jelentkezőket. Amennyiben szeretne várolistára kerülni, kérem jelezze a lenti e-mail címen! Megértésüket köszönjük!

Időpont: 2022. augusztus 1-6.

Jelentkezési határidő: 2022. július 10.

Célja az erdélyi népi tárgykultúra megismerése, széles körű népszerűsítése, oktatása.

Az oktatási palettára régi ritka mesterségek kerülnek, mint például: szövés, hímzés-ruhakészítés, népi bőrművesség, bútorfestés, nemezelés, kosárfonás.

Minden műhely min. 8-12 fő jelentkezése esetén indul. Minden oktatónk szakavatott, és a műhelymunka során a lehető legjobb minőségű alapanyagokból dolgoznak. Az oktatási programokat előadásokkal, múzeumlátogatással, filmvetítésekkel, szakmai kirándulásokkal, táncházzal tesszük változatosabbá.

Célcsoport: 16 év feletti fiatalok, felnőttek. Felső korhatár nincs.

A hímző-ruhakészítő műhely oktatója Vargyasi Melinda, népi iparművész. Hímzésben már jártas résztvevőket várunk, akik modern szabásvonalú ruhákat, ruhakiegészítőket fognak díszíteni a Kallós Zoltán Néprajzi Gyűjteményben található mintakinccsel.

A szövő műhelyben Páll Etelka és László Eszter irányításával a gyapjú és vászonszövés alapjaiba, a növényi festés rejtelmeibe kapunk betekintést. Ezt a műhelymunkát kezdő érdeklődők figyelmébe ajánljuk.

A bútorfestés műhely Ament Éva népi iparművész irányításával valósul meg. Haladó, szakavatott bútorfestőket várunk azzal a céllal, hogy módszertanilag és technikailag közösen fejlesszük tudásukat..

A kosárfonó műhelyben Takács Judit kosárfonó oktatásával zajlik a tevékenység. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A nemezelő műhelyünket Kovács Túri Emese Népművészet Ifjú Mestere vezeti. Kezdők és haladók egyaránt jelentkezhetnek.

A jelenlegi szabályozások tekintetében úgy készülünk, hogy nyáron  – ha korlátozott létszámban is, – de megszervezhetjük a táborokat. A vírushelyzet alakulása azonban kiszámíthatatlan, így fenntartjuk annak a jogát, hogy rendezvényeinket bármikor lemondhatjuk.


  kosárfonó műhelynemezelő műhely


  Kezdő szintHaladó szint


  Normál étkezésVegetáriánus étkezésÉtelintoleranciám van (megjegyzésbe kérjük írja be milyen)

  Radó Krisztina
  Email: orsolya@kallosalapitvany.ro 
  Tel.: 0040 743192931 (munkanapokon 8-16 óra között hívható)

  Kallós Zoltán Alapítvány