Tabăra de meșteșuguri tradiționale


Tabăra de broderie, pictura pe mobilă și țesut: 1 august 2021 – 8 august 2021
Tabăra de împletit coșuri din nuiele, marochinărie.
Termen limită pentru înscrieri: 30 iunie 2021
Tarif tabere: 600 lei/ participant (preț cu TVA).
Scopul taberelor este promovarea meșteșugurilor tradiționale.
Gama de programe al taberei conține: țesut, broderie, bijuterii tradiționale, marochinărie, pictură pe mobilă, pâslărit, împletit nuiele, olărit.
Cursurile vor fi susținute doar în cazul în care numărul participanților este de 8-12 persoane. Instructorii lucrează doar din materiale de cea mai bună calitate. Pe lângă cursuri, programul conține prezentări, vizitarea muzeului, proiecție de filme etc.
Grup țintă: tinerii peste 16 ani, adulți indiferent de vârstă.
Momentan, reglementările/măsurile epidemiologice nu permit organizarea taberelor. Cu toate acestea, sperând, în schimbarea circumstanțelor, ne pregătim de primirea unui număr limitat de participanți. Cu toate acestea rezervăm dreptul de a anula evenimentele.
Participanții trebuie să prezinte oricare dintre următoarele:
Adeverință de vaccinare (participanții de vârsta peste 18 ani)
Rezultatul unui test pentru depistare anticorpi.
Rezultat negativ al unui test PCR făcut cel mult cu 48 ore înainte de începutul taberei.

Broderie

Perioada: 1 august 2021 – 8 august 2021
Instructor: Vargyasi Melinda
”Broderia este un meșteșug captivant. Vestimentația realizată manual se reflectă și personalitatea creatorului, iar datorită procesului de muncă manuală valoare produsului crește. Tabăra va începe cu o vânătoare de comori, deoarece muzeul Kallós ascunde multe articole neprețuite. După ce am ales elementele și motivele pentru broderie, vom începe activitatea în atelier, ai cărui rezultat vor fi diferite obiecte împodobite, urmând să realizăm articole vestimentale brodate manual.”

Pictură pe lemn

Perioada: 1 august 2021 – 8 august 2021
Instructor: Ament Éva
”Lumea mobilelor pictate mi se pare miraculoasă. Nu mă satur de ea, deoarece fiind dominată de simbolismul spațiilor sacrale, pictura pe lemn este plină de semnificații. În timpul taberei vom explora aceste conținuturi ascunse. Începem cu o excursie în satele din apropiere, în căutarea clădirilor cu tavan casetat, dintre care participanții își vor alege preferatul: ei urmând să recreeze o parte din tavanul casetat selectat.

Atelier de țesut

Perioada: 1 august 2021 – 8 august 2021
Instructori: Páll Etelka și László Eszter
Aproape cu două decenii în urmă, Páll Etelka a început cercetarea metodelor de vopsire naturală pe bază de plante. La început lucra cu lână, dar astăzi inul, cânepa și mătasea primesc culori la fel de frumoase. Împreună cu László Eszter vor îndruma participanții în lumea țesăturilor specifice Câmpiei Transilvaniei.

Împletirea coșurilor de nuiele

Perioada: 22 august 2021 – 29 august 2021
Instructor: Takács Judit
”Împreună o să creăm câteva coșuri mai simple pentru a vedea frumusețea acestui meșteșug și pentru a învăța utilizarea materialelor, apoi vom începe munca mai grea prin aplicarea unor tehnici si trucuri mai complexe.”

Lucrări din piele

Perioada: 20 iunie 2021 – 27 iunie 2021
Instructor: Szász Judit
”Ca marochinar, dar și ca persoană, consider că este foarte importantă conservarea și transmiterea a cât mai multor valori din moștenirea predecesorilor noștri. Multe tehnici și îndemânare îi așteaptă pe participanții acestui curs.”

Kiss Zsuzsanna
Email: kallosa.valaszut@gmail.com
Tel.: 0040 758 037 80

Kallós Zoltán Alapítvány