Ifjúsági tábor


Kedves érdeklődők! A hangszeroktatásra a jelentkezést lezártuk, a helyek beteltek! Megértésüket köszönjük!

Az ifjúsági táborunk több, mint 20 éve kerül megszervezésre.

Célja a mezőségi és kalotaszegi néptánc- és zenekultúra megismertetése a fiatal generációkkal. Szakavatott táncoktatók és zenészek adják át tudásukat a résztvevőknek. A táncoktatás élő zenei kísérettel történik. Az oktatást különböző előadások, esti koncertek, programok, múzeumpedagógiai tevékenységek teszik színesebbé.

A 2023-as Ifjúsági táborunkban tánc- és hangszeroktatás is lesz.  Az előző évektől eltérően, idén a hangszeres oktatás nem csak meghívásos lesz, hanem nyilvánossá tesszük rá a jelentkezést a hangszerhasználatban jártas ifjak számára. Olyan személyek jelentkezését várjuk, akik jártasak a hegedű, brácsa, bőgő vagy harmónika használatában, nem kezdő szinten muzsikálnak.

Célcsoport: 12–17 év közötti fiatalok

Időpont: 2023. július 02-08.

FIGYELEM! Az előző évektől eltérően, tábori programunk ezúttal vasárnap este kezdődik és szombaton reggelivel zárul!

 1. Az oktatási programokon minden táborozónak kötelező a részvétel. A népdaloktatás is a program része, ezen is kötelesek részt venni.
 2. Az oktatási tevékenységek folyamán a táborozóknak figyelemmel és tekintettel kell lenniük a foglalkozást vezető pedagógusok kéréseire, iránymutatásaira.
 3. A programok ideje alatt a mobiltelefonok használata szigorúan tilos. A tábor egyetlen programjához sem szükségesek digitális eszközök a résztvevők részéről.
 4. 23.00-kor villanyoltás.
 5. A táborban napi háromszori étkezés biztosított a tábori programban feltűntetett időpontokban:
  • Reggeli: 07.45 – 08.45
  • Ebéd: 13.00 – 14.30
  • Vacsora: 19.00 – 20.00
 6. Az étkezés kizárólag az ebédlőben történhet. Étkezések után az ebédlőt bezárjuk.
 7. Az étkezés illemszabályainak betartása kötelező.
 8. A sátrak, szobák és környékük tisztaságáért az ott tartózkodók a felelősek.
 9. Az ebédlő, valamint a szakmai foglalkozások tereinek takarítása a tábori személyzet feladata, de a tisztaság, a rend megóvása minden táborban tartózkodó kötelessége.
 10. A táborozók joga, hogy az intézmény valamennyi rendelkezésre bocsájtott helyiségét, létesítményét rendeltetésszerűen használja, fokozottan ügyelve a rendre, tisztaságra.
 11. A táborban, valamint a tábori rendezvényeken tilos a dohányzás, alkohol tartalmú italok fogyasztása és kábítószer birtkoklása/fogyasztása.
 12. Magukkal hozott értékeikért mindenki saját felelősséggel tartozik.
 13. Táborozók a tábor területét napközben csak felnőtt kíséretében hagyhatják el.
 14. Táborozók a tábor területét 20.00 után felnőtt kísérettel sem hagyhatják el.
 15. Barátok, rokonok látogatása hétközben nem megengedett. A szombat esti Gálára viszont szeretettel és tisztelettel várjuk a hozzátartozókat.

A táborban való részvételhez kötelező az orvosi igazolás / szülői nyilatkozat, valamint az aláírt házirend leadása. A tábori rendelkezések, szabályok be nem tartása a táborból való kitiltást vonja magával.

A házirend és a szülői nyilatkozat: letölthető ezen a linken.

Radó Krisztina
Email: orsolya@kallosalapitvany.ro 
Tel.: +40 743 192 931 (munkanapokon 8-16 óra között hívható)

Kallós Zoltán Alapítvány