Újra Kallós Örökség Műhely!


Újra Kallós Örökség Műhely!

A paraszti háztartásokban különös figyelmet fordítottak arra, hogy a megtermesztett mezőgazdasági javak mellett olyan vadon termő növényekből is elraktározzanak, amelyek aztán az év során segítették a beteg családtagokat vagy csak egyszerűen élvezeti értékük miatt fogyasztották őket.  Mindenkinek volt egy alapszintű növényismerete,  melyik növény fogyasztható, különlegesen ízletes vagy épp milyen gyógyhatással bír. Ez a tudás napjainkban csak néhány ember kiváltsága lett, pedig a növények szerencsére továbbra is elérhetőek szűkebb vagy tágabb környezetünkben. Ezen a műhelyfoglalkozáson ebbe szeretnénk betekintést nyújtani egy kellemes szombati délelőttön az Alapítványunkhoz tartozó Tangazadaságunk környezetében.

A műhely időpontja 2021. június 19. szombat 9:00- órától, a délelőtt folyamán elméletbe és gyakorlatba egyaránt bepillantást nyerhetünk. Együtt, az erdőben és a legelőn gyűjtött növényekből és gombákból egy menüsort fogunk elkészíteni közösen.  A műhelyt Macalik Kunigunda vezeti.

Helyszín: A Kallós Alapítvány Felsőtöki Tangazdasága, Felsőtök 

A résztvevők száma 12 fő. A részvétel díja 45 lej. A jelentkezés sorrendjében regisztráljuk a résztvenni szándékozókat.

Jelentekezési határidő 2021. június 16.

A műhelyfoglalkozás a járványügyi előírások betartásával kerül megrendezésre.

További információt a muzeum@kallos.org.ro emailcímen vagy a 0754576707-es telefonszámon lehet kérni. A jelentkezés lezárult.

 

Kallós Zoltán Alapítvány