Süssünk kenyeret!


Süssünk kenyeret!

Tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén is szervezünk egy kis létszámú kovászos kenyér sütő műhelyfoglalkozást, ahonnan a résztvevők saját kovásszal, szakajtóval és remélhetőleg sok új információval felvértezve térhetnek haza.

Táplálkozásunk legnagyobb részét a gabonák, és a belőlük készült ételek teszik ki. Szinte minden családi asztalon megtalálható reggeli vagy vacsora során a kenyér, sőt egyes ebédre fogyasztott fogás mellé is illik egy-egy szelet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a mindennapi kenyerünk egészséges és adalékanyag mentes legyen. A bolti kenyerek esetében ellenőrizhetetlen, hogy milyen gabonából és lisztből, illetve milyen adalékanyagok hozzáadásával készítették el az adott pékárut. A falvak és sokáig a városok lakói is maguk készítették kenyerüket, egészen a sütőipar megjelenéséig, ahol a gyorsaság és a hatékonyság sokszor az élelmiszer minőségét rontotta, rontja ma is. A kovászos kenyér sütő foglalkozással az a célunk, hogy megmutassuk, hogy ma is lehetséges a régi módszerekkel egészséges és finom kenyeret készíteni.

A műhely időpontja  2021. június 26. szombat 9:00 — kb. 17:00 óráig. A többféle lisztből, kovásszal készülő, hosszú érlelési folyamatú kenyerek és pékáruk elkészítésének teljes folyamatát mutatja be Szabó Kinga. Munkájárói itt lehet tájékozódni: KvassBakery

Helyszín: Válaszút, Kallós ház

Résztvevők száma 10 fő. A részvétel díja 70 lej. A jelentkezés sorrendjében regisztráljuk a résztvenni szándékozókat. A részvétel a jelentekzési díj befizetésével válik véglegessé, amit a Kallós Alapítvány számlájára kérünk átutalni a RO91 BTRL 0130 1205 D498 67XX -as bankszámlaszámra, részvételidíj megjelöléssel.

További informáciért érdeklődni a muzeum@kallos.org.ro email címen, vagy a 0754576707-es telefonszámon  lehet.

Jelentkezni 2021. június 24-éig az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet

 

Kallós Zoltán Alapítvány