ELMARAD – Kallós Örökség Műhely – Gyógy- és fűszernövények felhasználása


ELMARAD – Kallós Örökség Műhely – Gyógy- és fűszernövények felhasználása

A 2020.11.9.-én élepbe lépő korlátozások miatt a Műhely elmarad! Amint a körülmények engedik pótolni fogjuk!

A paraszti háztartásokban különös figyelmet fordítottak arra, hogy a megtermesztett mezőgazdasági javak mellett olyan vadon termő növényekből is elraktározzanak, amelyek aztán az év során segítették a beteg családtagokat. Mindenkinek volt egy alapszintű növényismerete, amivel aztán magán vagy a beteg családtagon segíteni tudott. Ez a tudás napjainkban csak néhány ember kiváltsága lett, pedig a növények szerencsére továbbra is elérhetőek szűkebb vagy tágabb környezetünkben. Sok esetben hoz enyhülést egy-egy gyógytea, tinktúra vagy gyógynövényes fürdő, ahelyett hogy egyből gyógyszeres kezeléshez folyamodnánk. A foglalkozásunk keretén belül a legsokoldalúbban használható gyógynövényeket szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel és ennek felhasználási módjairól és technikáiról szeretnénk felhasználható tudást adni egy-egy gyógytea keverésével, vagy olyan fűszersó elkészítésével, ami nem csak az ételt ízesíti, hanem fogyasztása jótékony hatású is.

Ebben az időszakban pedig kiemelt figyelmet kell fordítanunk immunrendszerük megerősítésére is, amire néhány praktikát szintén elsajátíthatunk a foglalkozás során.

A műhely időpontja 2020. november 13. péntek 17:00-20:00 óráig, a délután folyamán elméletbe és gyakorlatba egyaránt bepillantást nyerhetünk. A foglalkozást Csíki Emese, a SzentÁbrahámi gyógynövényes kert gazdája és szíve lelke tartja.

Helyszín: Válaszút, Múzeumi Kávézó

A résztvevők száma 10 fő. A részvétel díja 50 lej. A jelentkezés sorrendjében regisztráljuk a résztvenni szándékozókat. A részvétel a jelentekzési díj befizetésével válik véglegessé, amit a Kallós Alapítvány számlájára kérünk átutalni a RO91 BTRL 0130 1205 D498 67XX -as bankszámlaszámra, részvételidíj és a résztvevő nevének megjelölésével.

Jelentekezési határidő 2020. november 11.

Jelentkezni a muzeum@kallos.org.ro email címen lehet, a résztvevő nevével és telefonszámával.

A műhelyfoglalkozás a járványügyi előírások betartásával kerül megrendezésre. Érkezéskor lázmérés és kézfertőtlenítés, a műhely időtartama alatt maszkviselés kötelező.

Kallós Zoltán Alapítvány