Kallós Örökség Műhely – Vadon termő ehető növények és gombák


Kallós Örökség Műhely – Vadon termő ehető növények és gombák

A paraszti háztartásokban különös figyelmet fordítottak arra, hogy a megtermesztett mezőgazdasági javak mellett olyan vadon termő növényekből is elraktározzanak, amelyek aztán az év során segítették a beteg családtagokat vagy csak egyszerűen élvezeti értékük miatt fogyasztották őket.  Mindenkinek volt egy alapszintű növényismerete,  melyik növény fogyasztható, különlegesen ízletes vagy épp milyen gyógyhatással bír. Ez a tudás napjainkban csak néhány ember kiváltsága lett, pedig a növények szerencsére továbbra is elérhetőek szűkebb vagy tágabb környezetünkben. Ezen a felnőtteknek szóló műhelyfoglalkozáson ebbe szeretnénk betekintést nyújtani egy kellemes szombati délelőttön az Alapítványunkhoz tartozó Tangazadaságunk környezetében.

A műhely időpontja 2021. október 16. szombat 9:00- órától, a délelőtt folyamán elméletbe és gyakorlatba egyaránt bepillantást nyerhetünk. Együtt, az erdőben és a legelőn gyűjtött növényekből és gombákból egy menüsort fogunk elkészíteni közösen.  A műhelyt Macalik Kunigunda vezeti.

Helyszín: A Kallós Alapítvány Felsőtöki Tangazdasága, Felsőtök 

A résztvevők száma 12 fő. A részvétel díja 45 lej. A jelentkezés sorrendjében regisztráljuk a résztvenni szándékozókat.

Jelentekezési határidő 2021. október 13.

A műhelyfoglalkozás az aktuálisan hatályos járványügyi előírások betartásával kerül megrendezésre. A rendezvényen való részvétel feltétele a jelentkező saját európai védettségi igazolványának (zöldigazolvány) bemutatása.

A vírushelyzet alakulásának függvényében a rendezvény lemondásának lehetőségét fenntartjuk.

További információt a kallosa.valaszut@gmail.com emailcímen vagy a 0747310161-es telefonszámon lehet kérni.

 

Kallós Zoltán Alapítvány