Kallós Örökség Műhely – Kovászos kenyér


Kallós Örökség Műhely – Kovászos kenyér

Táplálkozásunk legnagyobb részét a gabonák, és a belőlük készült ételek teszik ki. Szinte minden családi asztalon megtalálható reggeli, vagy vacsora során a kenyér, sőt egyes ebédre fogyasztott fogás mellé is illik egy-egy szelet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a mindennapi kenyerünk egészséges és adalékanyag mentes legyen. A bolti kenyerek esetében ellenőrizhetetlen, hogy milyen gabonából és lisztből, illetve milyen adalékanyagok hozzáadásával készítették el az adott pékárut. A falvak és sokáig a városok lakói is maguk készítették kenyerüket, egészen a sütőipar megjelenéséig, ahol a gyorsaság és a hatékonyság sokszor az élelmiszer minőségét rontotta, rontja ma is. A kovászos kenyér sütő foglalkozással az a célunk, hogy megmutassuk, hogy ma is lehetséges a régi módszerekkel egészséges és finom kenyeret készíteni.

A műhely időpontja  2019. november 10. vasárnap 8:00- 18:00 óráig, ahol többféle lisztből, kovásszal készülő, hosszú érlelési folyamatú kenyerek elkészítésének teljes folyamatát mutatja be Vajda József, vagy ahogy mindenki ismeri: Józsi, a pék. (Vele készült interjú: https://kepmas.hu/mindennapi-kenyerunk-beszelgetes-vajda-jozsef-pekkel)

Helyszín: Válaszút, Kallós ház

Résztvevők száma 10 fő. A részvétel ingyenes, de regisztációhoz kötött, a jelentkezés sorrendjében regisztráljuk a résztvenni szándékozókat.

Jelentkezni a muzeum@kallos.org.ro emailcímen lehet, a résztvevő nevével és telefonszámával.

Kallós Zoltán Alapítvány