Kallós Örökség Műhely – Hej, fürjecském, fürjecském


Kallós Örökség Műhely – Hej, fürjecském, fürjecském

Következő Kallós Örökség Műhelyünkön pedagógiai műhelyfoglalkozásra kerül sor, ezúttal népi énekek és gyermekjátékok elsajátítására, gyakorlati útmutatására invitáljuk azokat a pedagógusokat, akik fontosnak tartják ezt a hagyatékot elmélyíteni és továbbadni a gyermekeinknek.

A műhely időpontja 2023. Június 17. szombat 9:00 órától.

A műhelyfoglalkozáson Pünkösd és Szent Iván havához kapcsolódó népi gyermekjátékokon, gyermekdallamokon keresztül, a mezőségi falvak népdalainak gyakorlati elsajátításán vehetnek részt a kis- és nagyiskolások pedagógusai egyaránt. Emellett rálátást kaphatnak arra, hogy a népzene, a népdal élményének megélése olyan, mint egy lelki térkép számunkra, amely kifejezi az ember érzelmi világát az adott életeseménnyel kapcsolatosan, végig kísérve annak örömét, bánatát, búját, baját.

Ahogyan egy széki egyszerű pásztor ember mondta: az ének a lélek szerelme. Talán mindannyiunknak idő kellett, amíg meg értünk lelkileg is a népdalok éneklésére, az azok általi állapotok megélésére. A népi éneklést már gyermekkorban érdemes elkezdeni, ehhez viszont a gyermekeinknek, tanítványainknak énekelnünk kell, megtanítani őket a népdalokra.

Népdal és népi gyermekjáték tárunk bővítése mellett a jelentkezőknek alkalmuk lesz részt venni a válaszúti néprajzi gyűjtemény egy olyan tárlatvezetésén, ahol népdaloktól csendül fel a különböző  szobák csendje.

A műhelyt Biró Júlia vezeti.

Helyszín: Kallós Zoltán Alapítvány

A résztvevők száma 20 fő. A részvétel díja 50 lej. A jelentkezés sorrendjében regisztráljuk a résztvenni szándékozókat.

További információt az orsolya@kallosalapitvany.ro e-mail címen vagy a 0743 192 931-es telefonszámon lehet kérni.

Jelentekezési határidő 2023. június 11.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

    Kallós Zoltán Alapítvány