Táborok 2021-ben

Táborok 2021-ben

A koronavírus-járvány miatt szigorodtak az egészségügyi szabályok, amelyek betartása mind a résztvevőkre, mind a táborszervezőkre nézve kötelező. Valószínű, hogy emiatt korlátozni fogják a táborokban résztvevők létszámát is.
Ennek tudatában a Kallós Zoltán Alapítvány a következő nyári táborokat tervezi. (…)

Tovább
A hét tárgya – A talaj nemzetközi napja

A hét tárgya – A talaj nemzetközi napja

Miért van rá szükség, hogy december 5-e a talaj napja legyen? Azért, mert bár nehezen észrevehető számunkra a mindennapokban, a talaj felső termő rétege rohamos gyorsasággal fogy. Ez a réteg biztosítja a növények számára a víz-és tápanyag ellátását többek között. (…)

Tovább
A hét tárgya – Elektronikus üdvözletek napja

A hét tárgya – Elektronikus üdvözletek napja

November 29-e a számítógépek megjelenésével elindult új típusú köszöntésformára hívja fel a figyelmet. A mi gondolatainkat pedig a kommunikációs csatornák és formák gyors változása felé tereli inkább. Mi volt az elektronikus üdvözlet, (…)

Tovább
Beszámoló

Beszámoló

A Kallós Zoltán Alapítvány népművészeti programjai
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Csoóri Sándor Alapból, 2019-ben is támogatta a Kallós Zoltán Alapítvány népművészeti proramjait.
,,Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk” mondta Intézményünk alapítója, (…)

Tovább
Meghívó

Meghívó

Az Erdélyi Hagyományok Háza és a Kallós Zoltán Alapítvány szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2020. november 25-én 18 órától kezdődő Élő Népművészet XVII. Országos Népművészeti Kiállítás Erdélyi Régió virtuális kiállításának megnyitójára. (…)

Tovább
A hét tárgya – Szent Cecília napja

A hét tárgya – Szent Cecília napja

Cecília a 3. században vértanú halált halt szűz szent, akit a szent zene, a hangszerkészítők és a zenészek védőszentjeként tisztel a római katolikus egyház a 15. század óta. Napjához közeledve egy több szálon is kapcsolódó fényképet mutatunk be ma EZEN A LINKEN. (…)

Tovább
Beszámoló

Beszámoló

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2019-ben nyílt és meghívásos pályázatot hirdetett a Csoóri Sándor Alapból, melynek célja a magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, (…)

Tovább
A hét tárgya – Márton napja

A hét tárgya – Márton napja

Márton napról ma két dolog jut eszünkbe: a liba és az újbor. A paraszti hagyományból ezeket az elemeket emelték át és helyezték a fesztiválok, a turizmus és a vendéglátás szolgálatába. Egyfajta vélekedés volt, (…)

Tovább
Kallós Zoltán Alapítvány