A hét tárgya-Gyermeknap


A hét tárgya-Gyermeknap

Holnap lesz a gyermekek napja. A Nemzetközi Gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, általában június 1-jén. Az ünnepet először Törökországban tartották meg. Ma már a gyermeknap világszerte sokhelyen ünnepnap, megünneplésének ideje változhat országonként. Romániában szovjet hatásra kezdték el ünnepelni. Eredetileg a gyermekek körülményeinek javítása érdekében nyilvánították június 1-jét a gyermekek nemzetközi napjává. Magyarországon május utolsó vasárnapján ünneplik hagyományosan. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. A Nemzetközi Gyermeknap kapcsán ezen a héten egy vistai gyermek inget választottunk. Nézzétek meg, erre a LINKRE kattintva.

Ünnepi gyermek ing. Bevarrott ujjú két keresztbefordított kékesfehér vászonból készült, vállon kötés található, nyaka fehér recés műanyag gombokkal és zsinorral összefogható. A vállon és a hasítékon szalagminta: hullámvona, bab, vízfolyás, lyuksor.

vásári gyolcs, cérna. Gombok: fehér recés műanyag. Zsinór: gyári pamutszalag, kézi varrás, paráma, szálvonás, laposöltés, varrott csipke

Dh: 52 cm Dsz: 114 cm Uh: 55 cm Usz: 120 cm

Kallós Zoltán Alapítvány